Prefabrik ev satın alacak olan şahsın özel isteklerine göre tasarlanabilen tek yada çift katlı veya oda sayısı, metrekare gibi ihtiyaçlarına göre yapılan bir ev türüdür. Yerleşim planına uygun olarak yapılan prefabrik ev istenildiği zaman başka bir alana taşınabilir.

Prefabrik Ev Nasıl Yapılır?

Prefabrik evin parça kurulumunu gerçekleştirmeden önce prefabrik ev zemin betonu hazırlanması gerekmektedir. Bu beton dökülmeden önce ise zemin iyi bir şekilde düzleştirilip sıklaştırılmalıdır. Bu işlemin ardından drenaj sistemi kurulduktan sonra beton dökülür. Elektrik ve su tesisatı çekilir. İsteğe bağlı ses ve ısı yalıtımı yapımı gerçekleştirilir. Daha sonra da bina kurulumu başlar; sırasıyla duvar paneli, çift katlıysa döşeme, çatı monte edilir.

Prefabrik yapılar ev gibi kullanılmasının yanı sıra ofis, şantiye yapıları (yatakhane, yemekhane, idari ofis, sosyal tesis vb.), yazlık ya da hayvancılık yapma amacıyla da inşa edilebilmesi mümkündür. Pratik ve hızlı yapımı ile konut ihtiyacını en kolay karşılayan prefabrik evlerin kalitesi; firmanın deneyimine montajına ve kullandığı malzemeye göre değişkenlik gösterebilir. Prekon Prefabrik bu sektörde 20 yılı aşkın süredir çalışan ekibiyle her türlü deneyime ve bilgi birikimine sahip bir firmadır. Showroomunda çeşitli örnek prefabrik, çelik, konteyner projeleriyle size yaptığı ve yapabileceği işlerin küçük bir kesitini gösterir, isteklerinize göre yapılacak projelerde yol gösterir.

Prefabrik Ev Alırken Ruhsat Gerekir Mi?

3194 numaralı İmar Kanunu’nun 20. maddesine göre yapılar yönetmelikler, imar planı ve ruhsata uygun olarak yapılabilmektedir. Bu nedenle diğer yapı türlerinde de olduğu gibi prefabrik evler için de bazı izinlerin alınması gerekmektedir.

Prefabrik ev için ilk önce imar izni alınması gerekmektedir. Evin yapılacağı bölgenin il özel idaresine veya belediyesine başvurularak yapı ruhsatı alınabilmektedir.